29 авг. 2005 г., 22:51

Не пожелавай 

  Поэзия
890 0 3
Не пожелавай
в измамно притежание на сила.
Мощта на тихото причастие
е буфер,
във който се разбива всеки порив,
а острието е насочено към теб.

Короната е златен орнамент
в косите непривързани
с ръцете
от онзи, който нощем коленичи
над меча си приведен.

А ти замахвай ...
Дързостта ти е празен ход
върху шахматната дъска.

Главата е отсечена от раменете,
а ти преглъщай своето безсилие
докато устните
синеят
изричайки присъдата към себе си.

Не пожелавай ...
Твърдо е сърцето,
а ручея на изворът е вечен...

© Йоанна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • обичам те, Йоанна!
    И не спираш да ми липсваш...
  • Все към този извор..се връщаме за Нови сили!Хареса ми Йоанка!Прегръд от мен!
  • Много е хубаво. Едно от малкото стихотворения напследък, което има смисъл
Предложения
: ??:??