Не ревнувай
влюбчивия палав хлапак
който още се учи как и кого да обича.
Той не знае защо го наричаш глупак
щом отнякъде гузен виновно дотича.
Любовта е за него игра.
Не вини смелостта на играча.
Помисли, ако можеш сама,
как решава се тази
твърде сложна задача:
ти и той, плюс светът,
пълен с всякакви изкушения;
ако тук сложиш кръст-
край
на вашите отношения.
Или пък,
не приемайки
неговата измяна
под носа му сърдито вратата хлопни
за да няма лъжа и измама.
Не ревнувай
влюбчивия палав хлапак
който още се учи как и кого да обича.
Той не знае защо го наричаш глупак
щом отнякъде гузен виновно дотича.
* на моите ученички
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены