Да поспоря, позволете!
Корабите са за хората
в океани и морета
да пътуват неуморно.
Ако буря се надигне
често кораби трошат се.
Става страшна олелия.
Девет бала е нещастие…
Мен ми палуби не трябват
нито мачти, ни компаси.
По размери аз съм малка,
но в морето у дома съм си.
Имам на гърба си перки
(зад хрилете). И опашка,
със която вдигам темпо.
Девет бала мен не стряскат.
Във дълбокото се гмуркам
после пърхам над водата.
Най-обичам в ранно утро
срещу слънцето да скачам.
С моите братя и сестрички
си играем сред вълните
на гоненка и на жмичка
ту в дълбоко, ту на плитко.
А когато огладнеем
помним мама що заръча:
- Никога не яжте червеи
над водата що се гърчат!
© Дочка Василева Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »