Не поглеждай назад към камината,
където отдавна вече няма огън... той изгоря...
Остана само частичка пепел в Пространството.
Не се завръщай в миналото -
тази птица отдавна разпери крилете си
и отлетя...
В неизвестното...
След нея остана само лутане... и въпроси...
Не очаквай да те стопли нещо,
отдавна изстинало и забравено...
Превърнато в една празна илюзия,
плаваща в шепата на Безкрая...
Заровена дълбоко
в забравените ни души...
© Радина Стоянова Все права защищены
Очакванията, често водят до недоразумения и разочарования!
Хареса ми стихът!