Не се опитвай да ме спреш...
Напразно се опитваш да ме спреш,
уверено, че можеш безпроблемно
към стадото си да ме зачислиш.
Ти никога не ще успееш
с примамките си кухи
достойнството и моят дух
да похитиш.
Дори да бъда неразбран,
не чакай да заплача.
В двубой със мен недей да влизаш!
След него твоя труп безмилостно
спокойно ще прекрача
и пътя си...от мен избран,
без колебание ще продължа,
защото на такива като теб,
аз нищо не дължа.
И запомни накрая,
че гордият човек не се покланя
пред тебе – жалко Малодушие,
дори да му предложиш рая.
© Ангел Все права защищены