"Вземи жена!"-ръмжат у нас:
Не ща пък да се женя аз!
Спокойно искам да живея,
на воля искам да се смея,
а не нещастно да линея,
да се ядосвам час по час.
"Вземи жена !"- ръмжат у нас;
Не ща пък да се женя аз!
Не ща пък да се женя, мамо,
ще се побъркам после само
и щастието ми голямо
ще хвръкне, може би, завчас."
"Вземи жена!"- ръмжат у нас:
Не ща пък да се женя аз!
Че няма тук поне едничка
що-годе хубава женичка -
какъвто съм, към мен да тичка ,
обхваната от буйна страст.
"Вземи жена!"- ръмжат у нас:
Не ща пък да се женя аз!
© Георги Янков Все права защищены