3 февр. 2012 г., 23:08

Не си 

  Поэзия » Любовная
855 0 2


 

НЕ СИ...


Не си любов - безпаметно да те обичам.

Не си и клетва - в тебе да се вричам.

Не си каприз - със страст да те желая.

За твойте думи, мили, даже и нехая.


Не си и болка... други душата раниха

с прогнила обич, под друго име скрита.

Сърцето ми дали загинало, дали осакатено

... значение няма, продължих и без него.


 Не си ми съдник - да ме учиш да живея. 

За тебе, мили, и сълза не ще пролея.

Не си и лудостта - за тебе да се боря

и стените с женска сила да съборя.


Изгнила роза пазя във душата

и нейните бодли аз хвърлих по съдбата.

При мен да дойдеш беше твърде късно.

Не си... но пак не мога да те пусна.


Не си любов, о, не, не си!

Не си ни лъч, ни обич, ни песен дори!  

Но победено сърцето ми прошепва скришно:

- Не е ли нищо?... та той е всичко...

 

 

 

© Симс Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • блатодаря ти
  • Олеее уникално е!!!!!! Изключително много ми хареса. Много е чувствено. В момента преживявам голяма трагедия и го почувствах присърце!!!!! Наистина поклон!
Предложения
: ??:??