Ти, който не си по-малкия брат
Изглеждам блед.
Излизам,
изтривам,
изгнивам...
Изглеждам ужасно!
За разлика от теб.
Ти,
който не спираш телевизора си,
ти,
който гледаш и слушаш Слави,
ти,
който не пропускаш и час от Големият брат,
ти,
който НЕ СИ по-малкия брат,
ти,
който си никой,
ти,
който уби Джон Ленън,
ти,
който не можеш без деня,
ти,
който се смееш,
ти,
който не го правиш,
ти,
който не си чел Оруел,
който четеш Буковски,
щото говорел цинизми.
Който псуваш Буш,
но не знаеш защо го правиш,
който си част от тълпата.
Който в тълпата казваш:
"*** за Левски",
без да съзнаваш какво говориш.
Който си част от "непобедимия" глобален цинизъм!
Никога няма да спра да те обвинявам във ДНЕВНОСТ!!!
Ти,
който изглеждаш добре,
който не изглеждаш блед,
който искаш да ме промениш,
да влезеш в тялото ми....
Предпочитам да движа едва,
допушващ онази цигара.
Предпочитам всичко това,
пред твоя безплатен подарък!!!
© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены