Защо да слизаш, то е все едно...
Ще бъдеш чут?! Я, още от зара́на
се дъвче плява, злоба и сено...
От всяка сврака, гарга стана.
Да кажем, че пък слезеш някой ден
да ни помогнеш, ... повече ще пречиш,
един ще бъде много впечатлен,
а друг ще си поиска да е вечен.
Загрижени ще има: „Ти, къде
си тръгнал по земята, дядо Боже?!
Нещата не отиват на добре,
не слизай от небето, ако може ...“
При теб живее просто тишина,
а тука само кучето не лае
и много мъчно да ти е за нас –
не слизай, няма смисъл и това е.