Не стреляйте!
Не среляйте по местния поет
и той е като пианиста в бара.
Да свириш фалш и пееш със фалцет
е като да те хванат в изневяра.
Но да опишеш в рими своя враг
така, че всички да го разпознаят,
не е като да сбъркаш с тона благ.
По-скоро чакай да те разкатаят.
Не стреляйте по местния поет.
За него всичко в тоя свят е криво.
Все него го изблъскват най-отпред,
а после зад гърба му се прикриват.
Не стреляйте по местния поет.
И пианиста в бара пощадете.
Не всеки може в тоя свят проклет,
да търси доброта сред бесовете.
Те точно за това са между вас -
с порочността, пороците ви борят.
Дори и да сте заразени с бяс,
не стреляйте във себе си бе, хора!
© Александър Калчев Все права защищены
Много!
Поздрави!