7 июн. 2017 г., 20:06

Не съм от тия 

  Поэзия
474 1 4

Като Чудомировата Сия,
ще река " Не съм от тия!".
От кои съм, сам не знам,
тялом тук, а мислом там.

 

Иде ми да се разбия.
Уж съм мъж, а казвам Сия.
Що си нямам за месия
я Манол или Илия?...

 

Трябва да се примиря.
Като Сия съм сега.
Ще държа на свойта чест,
взрян във чужди интерес.

 

Тук работя, там следя,
пускам тайно по сълза.
Колкото и да се крия,
все се разпознавам в Сия.

 

И защо да съм Манол,
майсторите днес са бол.
Даже родната управа,
майсторски ни съвокуплява.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??