Не съм поет, макар че пея соло
сред гарвани и свраки на ята
и си мълча, да, бият ме на голо,
но със пестник аз удрям го света.
Не съм поет, но винаги ще стигна
и пируети не въртя пред властници.
Винаги пред всички ще пристигна,
защото те житейски са нещастници.
Не съм поет със поглед най-замътен
и не витая в други светове.
Но, срещна ли жена, дори безпътен,
с букета мой тя ще се озове.
Не съм поет, децата ги обичам.
Последният петак бих дал.
Не сладолед, а торта им обричам,
дори направя ще им карнавал.
Не съм поет, свободна е душата
и нямам пранги и окови.
Аз съм след Бог и светлината,
далеч от скърби и отрови.
Туй всичкото е без съмнение
на автор безусловен – апостроф.
Чрез него чакам приключение,
за нови хоризонти съм готов!
© Георги Янков Все права защищены