Не съм мъченица, нито жена,
която е лесна за обичане.
Трудно ще ти бъде с моя характер,
да кажеш доволен – получи се.
Аз съм с дива природа, дива пантера,
ще въздишаш и ще надаваш стон.
Ще те измъчвам дивашки, почти до полуда
и ще усетиш погром.
И ще си тръгнеш с болка в сърцето,
наранен, изтощен, унизен.
Ще разбереш, че не съм светица,
излизам победител от всеки дуел.
Няма нужда да спорим, аз първа решавам
кой прав и кой крив.
Светица не съм за обичане,
едва ли с мене ще бъдеш щастлив.
Непокорна жена съм, две мнения няма,
на никой не ставам робиня.
Или се примиряваш с второстепенна роля,
или пък дим да те няма.
© Йорданка Василева Все права защищены