Всичко става без причина, не планувано дори
да се срещнем двама с тебе малко призори.
Сякаш кукловод с ръка мене контролира,
а изчезващия мрак, маг картина моделира.
С приятели в бара и с по питие в ръка
среща, приказки, забава, музика и те така.
Но сега е някак ново, не познато до сега
разговора уж еднакъв, а различно прозвуча.
Как омайно ми разказваш за изгрялата луна,
че дори не забелязах изгрева на утринта.
Повече от километър слушам и вървя в захлас
как ловил си в морето риба, даже без компас.
Виждам края на пътека, а не искам да се спра
да те слушам и разпитвам- как, къде, какво, кога?
И фантазията ми избухва, как сме двама в океана
кат девойката в Титаник съм приласкана и желана.
И почувствах му ръката върху моята ръка,
тихо каза-Благодаря ти....аз пък зинах със уста!
-Благодаря, че ме изпрати чак до входната врата,
у дома ме чака тати, притеснява се сега.
Пфу, ама и късмет да имам, точно тоз ли папагал
от компанията ни голяма, мене да си е избрал.
Та прибра се тихо, кротко и помаха с ръка
аз приседнах до вратата и се хванах за глава.
Вече никакви коктейли, ще внимавам със това
някой увлекателно да ми разказва за изгрялата луна.
© Иванка Балкова Все права защищены