Не ти го дадох
Чудиш се защо ли нощем ме сънува,
защо е отнесен и замислен всеки ден,
защо с гузна съвест виновно те целува
и защо година след края мисли още за мен...
Чудиш се защо всяка вечер не иска да си ляга,
защо измисля извинения да не излезе с теб,
защо до късно играе, сякаш иска да избяга
от теб, от себе си и избора нелеп.
Чудиш се защо теб и въпросните ти отбягва
защо след той сам реши да бъде с теб...
Излъгах те, когато те избра, не ти го дадох,
просто временно ти го заех...
11/12.09.2019
© Радослава Михайлова Все права защищены