Не вият рибите гнезда на сушата
„Игра не стоит свеч”
Този филм сме го гледали вече...
Сцена - свят, сценарист, кукловоди.
Не струва и цената на билета
преправяна до втръсване история.
Не са това, което бяха совите...
Сред острови морето се изгуби.
И въздухът е цветен и отровен.
Не вият рибите гнезда на сушата.
Пълзящи и увивни пак печелят…
Предателството се възнаграждава.
Да кажеш истината щом посмееш,
ще бъдеш прокълнат и изоставен.
Най-силен е гласът на тишината
след бурята, която кърти фалша
с годините в душите напластявал
цвета на дирижирана омраза...
.
© Дочка Василева Все права защищены