Не забравяй родното си място,
стъпката си първа помни,
защото е истинско злощастие,
когато липсват тез спомени.
Не забравяй, че упорството
понякога те мъчи и тежи,
не забравяй, но злорадството
злобните ще унищожи.
Не забравяй, че в твойта същност
се крие любов и доброта,
не забравяй, че това са всъщност
истински ценните неща.
Не забравяй, че тръгнала си
по пътя гордо да вървиш,
не забравяй, че започнала си
мечтите си да осъществиш.
Не забравяй, че е дълъг и страшен
пътят - кален, трънлив,
и по него постоянно уплашен
ще те гледа врагът ти сърдит.
Тогава е тежко, но вярвай,
че е имало смисъл дори,
невъжможни върхове покорявай
и оставяй след тебе следи.
© Черна Пантера Все права защищены