22 сент. 2024 г., 21:02

Небесен дом 

  Поэзия
110 1 1

НЕБЕСЕН ДОМ

 

... все вярвам – в по-добрите небеса, където някой ден ще си отида,

ще ми се случват само чудеса – ще вдигна дом от ключ до керемида,

ще порастя сюрийка-две деца, ще любя най-прекрасните женици! –

и всеки ден под щедрите слънца ще пея песни с пролетните птици,

ще му отворя пътните врата, и ще посрещам всеки, спрял на прага –

навярно? – озверял от самота, ще чезне във прегръдката ми блага,

 

ще му застелна топлото легло – в което мръзна сам от сто години,

защото в този свят, прогнил от зло, тя – добротата, пет пари не чини,

в котлето ще му кипна билков чай от мащерка, от смрадлика и риган,

дори и да не ми рече: – Сполай! – за стореното, мен това ми стига,

ще ви помахам с шапката в ръка за сбогом – в откачената ми рима.

От простата човешка топлинка светът е жив! – и вечно ще го има.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??