Небесна валута
Божествен подарък, кристална идея,
лъчист многоцветен заряд.
Безплътната същност отвътре живее –
изваждам и ставам богат...
Без нея денят ми – безкрилен.
В устата ми кисело – пясъчен скрип.
И изгревът косо застинал,
поточе немее, а славеят – с грип.
За нея поети закон завещали –
взривява прегради, размеква бетон,
разпалва угаснали потенциали,
вибрира надежди и радост в синхрон.
Въздушна целувка. Небесна валута.
Смалява пространства, не знае банкрут.
Усмивката! Грее ли – падат табута.
Покана за танц на батут...
Провокирано от усмивката на rudin
© Николай Начев Все права защищены
Поздрав!