Вървях си във неделя сутрин
по улицата, без посока, просто ей така,
а срещу мен креташе най-земното чудо -
баба и дядо... така нежно хванати за ръка.
В поостарелите от времето очи,
отвъд сбръчканите им лица,
видях оня уникален блясък,
нали знаете... блясъка на любовта.
Как искам и аз да те намеря,
да ни се случат хиляди неща
и някоя неделя сутрин
просто да ме хванеш за ръка...
© Никита Все права защищены
бавно край мен.
Баба и дядо
за ръка са се хванали.
Товарът житейски
поравно смален
между него и нея
в годините срастнали.
И аз им се възхитих веднъж!
Пожелавам го на всички!
Хубав стих!