12 мая 2013 г., 09:58

Неделята е обща принадлежност 

  Поэзия » Философская
845 0 25

Ще дойда, мамо, малко след петнайсет,

в отрязъка определен за свиждане.

Ще донеса боза и малко праскови

и ще очаквам да ми се усмихнеш...

 

Ще се надявам да ме разпознаеш

и името ми да цъфти в гласа ти.

Неделя е. Ти вече си забравила

за всичките недели зад гърба си...

 

А как те молех: "Не в неделя, мамо!

Веднъж поне си остани във къщи"

Но ти отиваше, за да спасяваш някого,

а аз растях със твоето отсъствие...

 

Спасявах се сама. Без тебе, мамо.

Без теб на празници и дни рождени,

без теб, когато толкова ми трябваше,

но пациентите ти бяха преди мене...

 

Сега си тишина в легло отсреща...

(Системата изпробваш на гърба си).

Неделята е обща принадлежност,

но не е писано и двете да сме вътре...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??