21 окт. 2015 г., 19:22

Недовършена книга остана за мен 

  Поэзия » Любовная
644 0 2

Непрочетена книга – това си за

мен,

недоотъпкана пътека, прашно

пиано.

Разказ недовършен за страстния

плен,

бленуван сън за ново

начало.

 


Даде ми само да те разлистя,

да вкуся живота, полят с мечти,

даде ми смисъл да дишам и пиша,

даде надежда за вечните

дни.

 


Музика беше, песен за двама,

готови в любовния плам да

горят,

но замина, замина – мъка остана,

песента недопя се, а гърдите

болят.  

© Веселин Джуров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Даде ми само да те разлистя..."...
  • Ще го кажа така - препрочитал съм книги, които съм мислел, че са единствените, но тази, непрочетената, остава най-дълбоко и в мисли, и в сърце. Абсолютно съм съгласен с вас, Белла.
Предложения
: ??:??