Неизбежно е. Времето случва
непредвидени нощи и дни.
Най-успешното - често закучва,
преградено с високи стени.
И човекът с едната надежда
търси изход и гледа напред.
Всяка капка от разум изцежда.
Всяка брънка в смутения ред.
Неизбежно е. В твърд дуализъм
битието свой ребус реди.
Днес си скъсваш последната риза.
Утре - с вяра мечтаеш звезди.
Днес въздишаш в поредната драма.
Утре пееш в разцъфнал копнеж.
А в света - между "има и няма" -
този устрем не можеш да спреш.
Неизбежно е... Филмова лента
във която си главен актьор,
а играта ти следва момента -
мисъл, действие, удар, отпор...
Но накрая - живяното време,
като ценен в Живота урок,
Вечността ще превърне на семе,
приютено в тефтера на Бог.
Ясен Ведрин
(Търсач на бисери)
© Ясен Ведрин Все права защищены