НЕЖЕЛАНА ЕСЕН
Защо ли падащи листа
прошумоляват във нощта,
а ти се вслушваш в Есента,
мечтаещи приятелю…
Примигва зорката Съдба
и мами към почивка тя -
навярно идва Есента,
невярващи приятелю…
Със злато е покрила тя
дърветата, безброй поля,
ала главата посребря,
невиждащи приятелю...
Защо пристига Есента -
след нея куца Зима зла
и нас ще ни настигне тя,
стареещи приятелю…
01.08
27.09.96
© Манол Манолов Все права защищены