Коледни целувки – 14 -Нежна Коледа
Сатенена вечер разплита коси изумруди.
Нежна Коледа милва съня с пеперуди.
Вятър свири навън и се чуди -
защо снежинките танцуват като луди?
На Рождество изгряват чудеса. -
Сълзите се превръщат в диаманти -
и осветяват пътища в нощта
да се завърнат грешни у дома си!
О, тази нощ е нежна! Запали
в сърцето си най-светлата свещица!
И остави до утро да гори –
от светла обич да осъмне птица!
© Илияна Каракочева Все права защищены