5 нояб. 2008 г., 10:00

Нежни стихове 

  Поэзия
5430 0 10
Животът ми е пълен с нежни стихове,
които може да не видят този свят.
Но в главата ми понякога е тихо,
че чак ми идва да се разкрещя.

Покажи ми, че прочиташ всички "хроники",
с които аз дълбаех свойта скръб.
Във тези дни на злато и бетони,
дори не ще узнаеш, щом умра.

Запечатай звук от моята хармоника,
поздрави ме само с ехото на глас.
Ще ми стигне само дума да пророниш,
подслон избрала в близките листа.

Ще ми стигне само поглед да отправиш
към мен и мойте рими от стъкло.
Не ме отблъсквай ти! Така не става!
Човечно се убива днес любов.

И човечно днес се пишат нежни стихове,
дето може да не видят този свят.
Но поне в сърцето спира да е тихо,
защото теб откривам само в тях...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??