Нека бъде Светлина
По идея на един художник,
който рисува божествено...
Ако любовта
и отдаването
бяха светлина,
а егоизмът
и насилието -
тъмнина,
какво би
видял, човече?
Хиляди светулки
изгубени
по цялата
огромна Земя,
самотни,
блещукащи
Вселени.
А какво би било,
ако се издигнем
до Светлината
и се слеем
в свободни
Слънчеви лъчи,
даващи живот
на чудни цветя?
© Лора Все права защищены