НЕКА ДА ПЕЕ ПЕНКА
Като ми пееш, Пенке,
знай, че те подслушвам,
с чана зънкаш, бенке,
но аз си се ослушвам!...
За правдата съм сляп,
за свободата – глух,
имам си олио и хляб
и завивки с гъши пух…
Пей си волно песента,
аз ще те подслушвам,
за правда и за свобода -
пак ще се ослушвам!...
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены
...
пак ще се ослушвам!...
!!!