Културата днес се търгува,
изложби на автентични народни носии,
експониране на старини,
изграждане на нови старини,
доизграждане на вече съществуващи полуразрушени старини,
но къде е лъчът, който стига до нас от старото?
Как едно нещо, построено днес,
ще донесе духа на древните?
Никак.
Традициите са затворени в музеи,
така стават някогашни традиции,
щото някогашните неща са в музеите,
няма култура – имало е,
сега я търгуваме, полуживата, някогашна култура,
търгуваме я, кой както може,
посвоему, всеки си измисля култура.
© Илияна Димова Все права защищены