Родени с много мъка,
обичаме живота.
Дишаме тежко,
зажаднели за
покой.
Рицари сме живи
без духовна броня...
Творецът - пергамент
в задния ни
двор.
Житейски уравнения!
Пътища криволичат,
раждат и бодли.
И знаем, че времето
не е пари!
Защо душите ни -
в миговете неоценени
от нелепата първичност,
са толкова
празни?
02.08.2019