I. Ценови рекордьори
По скокове на цените
сме ненадминати акробати.
В такава спортдисциплина
единствено ние
печелим безспорно
олимпийското злато.
II. Дупки - душегубки
Язък! Нямат си вулкани
димящи (а сме Балкани)
нашите улици и "аутобани"
(драни - недодрани),
та с тяхната лава
на аванта да си закърпваме
дупките.
... Ала за компенсация,
по топ класация,
имат си славата
на душегубки.
III.Живот на промоция
В отчаяние тъмно, къртичино,
човечецът тъй дълбоко се е забол,
че досущ на гризачите заприлича.
Изгубил достойнство и у̀ма, и дума,
подава си плахо навън муцуната,
само щом подуши промоция в някой мол.
© Вълчо Шукерски Все права защищены