6 июл. 2015 г., 10:09

Неонов град 

  Поэзия » Гражданская
396 1 1

Нощта, когато настъпи

и обгърне града в светлини,

ориентир ще са за някой по пътя,

че  и сред мрака остават следи.

Поглеждаш на града суетата,

как се къпе в безброй светлини.

Разбираш, че някой си плаща цената

и нощем осмисля самотните дни.

Но нощта е измамна, прекалила със грим.

Денят ще го размаже по всички лица.

Нощем Градът е примамлив, неустоим,

зад неонови маски крие сива грозота.

© Ваня Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??