НЕПОДГОТВЕНИТЕ
Неподготвен пак е кмета
за снежната лавина и комета…
Неподготвена е и Европа
за Апокалипсиса и за Потопа…
Неподготвено е ООНето
за бунтовете долу в мешарето…
Африката люто се бунтува,
а Дунав, унесен в мечти, сънува…
Гледа шоу, чака изненада –
морето Средиземно за награда…
Ей го там готово на тепсия,
препеченко с октоподи и хамсия…
Ах, дано не им приседне –
кост в криво гърло да заседне…
Ох, какъв ли ще е края?...
Дано не литнем всичките в рая!...
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены