Дали е тъжна добротата
побягнала далече от шума,
споделя всичко с тишината,
остава скрита за света!
Понякога в далечината
зад ъгъла, съвсем сама,
една усмивка непозната
стои захвърлена в прахта!
Дали са вече непотребни
добрите хора със усмихнати лица!
Живеят тихо сред тълпите гневни
с протегната за всекиго ръка!
© Руми Все права защищены