До непозната планета летях.
Понесох и земното бреме.
Проблемите земни нарамих,
голямата тежест оставих.
Видях нови моменти.
Различна реалност за смели.
Измислих мечти за големи.
Търсих пътя към вкъщи.
И тук е студен хоризонт.
Не искам назад да поглеждам.
Но време е вече, ще тръгвам,
Земята е нашият дом!
© Юлиян Петков Все права защищены