Непредвидимост
План - планът в живота не строг да бъде трябва.
Човек е ловец на неизвестност.
Неизвестността е свежест.
Смел бъди - ако може да прескочиш на кръг друг в живота - достижение е това.
Защо пространството ил време да са едни и същи?
В живота вълшебство е нужно.
Нещо ново-друго, затова строг не бъди да гледаш все неща известни.
Новото пусни да влезе - в твоята душа.
Душата си пази, не давай я на никой.
Когато тежко ти е дръж - след малко другото ще се яви - не се предавай.
Не бъди добър към онези хора що духът, ил душа, да вземат искат.
Просто се пази, когато ти е тежко, не весели се, а замълчи - ил просто пей - съхрани си капчицата дух що имаш.
Да излезеш трябва от тази дефицитна дупка.
Енергията е основа на вдъхновението, на радостта.
Пази я и - геройски увеличавай.
Сегашното добро що сили те, утре ще изчерпи потенциала свой.
Разполагай с много средства - източници на енергия.
В това лошо що считаш - там е (често пъти) твоята сила.
Във водата студена, що тяло обливаш.
В гладуването кратко, тренировка и дух то ще ти даде.
Неизвестността почитай - гледай как стоят нещата и използвай техните възможности.
И от ритмите добри, ежедневни, ежегодни - изключения има.
Приеми тез наложени разходки.
Не пил си днес кафе - какво лошо е това?
Ще пиеш утре.
Картините на Пикасо все едно неистински са.
А защо ги хората почитат.
Защото врата са към неизвестността.
Карат хората да мислят.
А да има кравата трева за преживяне - не е ли щастие това.
И щастието най-голямо не е щастие истинско.
Само мисълта, че има други светове, има друго щастие, до което кръговете наши "щастливи" не допускат ни - тази мисъл да ни възбуди, да ни разтревожи - това е нещо странно и велико - прилив на духа.
Нов дух - на ново, зараждащо се щастие.
Не си се обливал със студена вода - облееш се - крачка е това в нова красота.
Мухоморката си смятал за отровна гъба, а после разбереш, че тя свежест-радост рядка ти предлага - какво е това - щастие ново, и нов свят.
За Велес не си чувал, а сега чуеш.
Картина нова на "Пикасо" е Велес.
Слава на Велес.
И картина пак на "Пикасо" е Лесничея.
На Лесничея слава.
От неизвестността не се отказвай.
Ново щастие за човека винаги е нужно.
На "Пикасо" картина нова.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены