Най-мразя да правя каквото кажат.
Омразата да газят, да вдигат врява
и да унижават.
Пред мен те се изправят,
купищата демонични тела, искащи, съскащи
да късат от мен парчета душа.
Но дори моята сълза мога да превърна в острие
и с бърз, светъл замах да прережа гръбнака
на сенчестата тъма от безредие.
Описвайки кръг с катана, изкована от воля,
коля хаоса, превръщайки го в реда
на космичността.
Тъй ми блесна мисълта, чието прокъсване
на какавиден пашкул роди
черно-бяла пеперуда...
Ин и Ян или бъдеща прокуда.