18 мая 2011 г., 23:17

Неравновесия 

  Поэзия » Любовная
464 0 1

НЕРАВНОВЕСИЯ

 

             На този свят щом вземаш, трябва да дадеш.

Неравновесия животът не понася.

И ако присвояваш, значи, че крадеш;

          за всички дейности в живота се отнася!

 

За любовта с любов ти трябва да платиш.

Сърцето днеска само  със сърце се плаща.

Аз знам, че няма трайно чувство на кредит

и всяка  сметка  тука трябва да се плаща…

 

И ако без остатък ти дълга си не платиш;

ще се намери друг със радост да  го вземе.

Валенциите празни как ще задържиш…

Те търсят орбитите си, да ги приемат.

 

Ти обич търсиш ли, ще плащаш със любов!

И чувството ти нежно ще е споделено.

Ще има ехо само ако има зов.

Вселената велика тъй е устроена…

 

Преди да вземеш, приготви се да дадеш!

За всички хора този  принцип се отнася!

И ако само взимаш, значи че крадеш!

А хората и днес крадците  не понасят!

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И аз си го харесвам!Благодаря Ви ,че сме на едно мнение!И Вие разбирате от поезия!Не се опитвам даВи правя комплимент!
Предложения
: ??:??