Недей, човече! Грешка ще бъде отново
да долееш отредената ти чаша с живот!
По-добре с наслада я ти изпразни
и спри да търсиш сред звезди своя Кивот.
Едва ли някой някога теб ще упрекне
нещо недочул, недопрочел, неразбрал,
незапомнил какво и защо си написал –
ода за Епикур или своя последен хорал...
© Вили Тодоров Все права защищены