Нереален свят
Живея цял живот
във нереален свят
от образи,
мечти и рими.
И търся смисъла
и логиката в тях...
Но те остават все
недостижими!
Живея си аз
в своя нереален свят
и търся неговите
антиподи.
Уверен съм,
че ще ме разберат
за премълчаните
от мене оди.
С юмруци, стегнати
от болка и от яд,
понякога аз чупя
кривите му клони.
Но ме посрещат
зъбите на този свят
и ме натикват
в глухите му зони!...
И затова съм в своя
нереален свят
и в него всичко липсващо
си имам.
Затуй, че в него
и чрез него съм богат...
И всичко в него
е неповторимо!
Затуй, че хорските
намръщени чела
и техните нецъфнали усмивки
са мои собствени
и ничии дела,
а не на контра
мозъчни промивки!
О, аз живея
в своя собствен свят...
И любовта на хората
е моя.
И техните сълзи,
и мъката съм аз,
и раните получени
във боя!
Щастлив съм, че живея
в този хубав свят...
Но трябва и за него да се боря!
Щом ключа ми
към него е откраднат,
вратата му
не мога да отворя!
© Христо Славов Все права защищены