Аз ли съм или не съм –
така тананикаше
някаква песен.
Някакъв отворен прозорец
развяваше скъсано
перде някакво.
На улицата някакъв
старец
просеше душа назаем.
А душата му,
увита в някакво
скъсано перде,
зъзнеше като куче в дъжда
пред входа.
Кой ли би
я поискал?
23.05.2003
© Мария Димитрова Все права защищены