Ако трябва нещо да оставя
в този свят, от други сътворен –
нека да се раждам всеки ден,
за да мога с вик новороден
да събуждам мъртвите край мен.
Ако искам нещо да оставя
в този свят, за мене сътворен –
нека да е труден моят ден,
днес забързан, утре – устремен,
но да вярват хората във мен.
За да мога нещо да оставя
в този свят, за другите след мен –
ще ми трябва само слънчев ден,
с небосвод от бури пощаден.
© Надежда Все права защищены