Животът има хиляди посоки.
Една от тях за мен е начертал.
Тя може да ме отведе високо,
ако ме води моята мечта.
Небето има хиляди звезди.
Една от тях е моят покровител.
Изгряла е, когато се родих
и ще угасне, щом ми свършат дните.
Посока и звезда си има всеки.
Пътеката ще си направи сам.
Такава е съдбата на човека
на таз земя, под тези небеса.
© Елица Ангелова Все права защищены