Пътеки неспокойни
извиват по света
заснежени и знойни
през зими и лета.
Безсмъртните - до клади
или до връх висок,
пътеки вечно млади
край ручеи и глог,
огласяни от птички
или от вълчи вой -
пътеки имат всички
и всичките са мои!
© Иван Христов Все права защищены
Всички си върви; по своите лични пътеки!