С кои очи ни гледат, несъстоялите се...
Живот, ако се случи да добиеш,
той може да е в мъката заченат,
но ако мъката на радостта не вярва,
ще си остане мъртва - вечна мъка,
ако повярва, ще е жива мъка
и с Живота може в радост да порасне.
Докато сме живи, мъка носим, радост също.
Чуждо носим, дадено на нас.
Много вино мога да изпия, в приказки за трудното.
В облаци от оправдания да скрия съвестта си.
От Слънцето е сладкото на виното,
горчи таниновата земна гузност.
И не пиех всъщност,
просто правих нещо, да не ревна.
------
Научих се, (приел несъвършенството си),
да се събуждам като изгрев.
Чисто нов... и същия.
© Илиян Все права защищены