Неусетно и тихо...
Неусетно и тихо... сякаш сънувам...
... ласкава пролет плени моя ден...
Топла и нежна... росата целува...
... слънчеви зайчета раждат се... в мен...
В погледа, в мислите пламват искрици -
дишат със жар... с огнен пулс те туптят...
... танц на духа... Пеперуди и птици,
цветове и треви, вятър жаден... не спят....
Пролет... жива вода... омагьосваща искреност...
... моя тиха съдба... и крила... и мой стих...
Като чиста любов... дълго чакана... истинска...
... неусетно и тихо... в себе си те открих...
© Ваня Все права защищены
И от сърце ви пожелавам да умеете винаги да откривате в себе си пролетта