27 мая 2014 г., 19:08

Невалежна басня 

  Поэзия
291 0 1

На дъхава полянка в чужди лес
животните направиха забава.
Първа среща. Жаден интерес.
Количеството качество ще дава.


Но може ли вълкът да е с овца,
лисица до кокошките да дреме?...
Разпръснати на няколко места,
животните избягваха проблеми.

 

Спокойно бе във чуждата гора,
но облачето никой не погледна.
А то отмина, даже и не спря,
към някаква гора съвсем по-бедна.

 

Забава нова май че предстои,
животните подготвят правилата.
Щом облачето бяло завали,
вълкът ще иска да е до овцата...

 

Намокрена е родната гора,
но чуждата подслон е за забава.
Казват, че ще има светлина,
но облак друг отново се задава.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??