Невнимание
Как мина днес денят ти,
слънце?
Сънуваш ли ги
гадните билети?
И ученици как показват карти,
все едно са ФБР агенти.
Аз сънувам теб
(но не помня).
Сканирам, без да искам,
всеки рейс
(с правилния камуфлаж)
и когато байка
(колелото, чедо)
взема да подкарам
пак по всеки рейс, аз знам,
ще зяпам.
И ако видиш катастрофа -
да знаеш,
че може аз да съм прегазен,
във невнимание,
докат' за теб съм зяпал.
© Тони Бортолаци Все права защищены