26 июл. 2004 г., 22:41

Невъзможна любов 

  Поэзия
1776 0 3
Невъзможна любов

Аз срещанах те случайно
и казах си: "Това е той -
мъжът, който ще ме обича безкрайно
и ще бъде само мой!"

Тъй чаровно усмихна се ти,
че сърцето в гърдите ми лудо заби,
аз виждах само твоите очи,
а дущата изпълни се с нови мечти

Но в този миг - прекрасен и жесток,
аз разбрах, че ти не си за мен,
че нямам право на тази любов
и бавно разкъсвах се ден след ден

Питам се дали ме искаш,
а може би харесваш ме дори,
но друга ти обичаш-
на нея обрекъл си своите дни

Ах, защо го има този пламък във очите
защо я има любовта,
защо еднакви са във нас мечтите,
щом нямаме право на обща съдба ?!

© Слънчево момиче Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Пиши, щом ти е в кръвта, но по-добре обмисляй какво как да кажеш!Успех!
  • Ах, любов, любов!
    Ти париш кат' картоф
    Разчупиш го,
    а той суров!

    Творбата е... абе може и да е истинска, но като изпълнение... не е образец за това как трябва да се пише поезия.
  • Ах, любов, любов ! Творбата е истинска!
Предложения
: ??:??