Трудно те научих на обичане.
Все трябваше да те налучквам. Да гадая.
Да дишам с пулса на мечтите ти
и да улавям сенките на танца.
Да вплитам в ритъма на блуса
незримото усещане за полет.
Да се взривявам в дланите на истината,
след всяка близост на сърцето.
Да се прокрадвам в ириса на чувствата
в най-чистите секунди - откровения.
И да пречупвам плахостта ти с нежност,
след всеки допир на ръцете.
Трудно те научих на обичане.
След всеки стон целувах тишината ти.
Но тази нощ, в топлата ти длан,
любовта се заигра с косите ми.
© Дочка Г Все права защищены